​Tungmetalssanering

Der kan være mange grunde til, at din krop er belastet af tungmetaller.

Du kan have fået en god portion med dig fra din mor, da du lå inde i hendes mave, måske har du haft et arbejde, hvor du var eksponeret for stoffer med tungmetaller, eller du kan have fået fyldninger i tænderne med amalgam (sølvfyldninger)

Du kan også lige have været hos tandlægen, for at få dine fyldninger skiftet til et mere venligt materiale. Under den proces er der en risiko for, at tungmetallet frigives til kroppen. Der kan så være en rest tilbage, som kroppen gerne vil af med. Det kan ikke undgås, selvom dine fyldninger bliver skiftet efter alle forskrifter.

En Colon-Hydro terapi sammen med et specifikt detox forløb vil kunne hjælpe kroppen af med de tungmetaller, som kroppen ikke kan komme af med.

Hvis din krop i en periode har været belastet med tungmetal, så kan der i tarmene være en overvækst af svampe, da svampe bl.a. lever af restprodukter fra tungmetaller.

En Colon-Hydro terapi er med til at rydde op i tarmen og dermed skabe plads til, at nye og mere venlige tarmbakterier kan komme på banen.

Det er desuden vigtigt, at udskillelsen af tungmetallerne ikke går hurtigere, end dine udskillelsesorganer kan følge med. Du risikerer ellers, at tungmetallerne bare recirkulerer og gemmer sig et nyt sted. Derfor anbefaler jeg altid, at et sådan forløb skal laves sammen med en erfaren behandler.

Uanset årsagen, så kan tungmetallerne være med til at sløre dit sygdomsbillede og stå i vejen for, at du kommer helt i mål, når du forsøger at rette op på dine symptomer.

Du kan læse mere om, hvorfor amalgamfyldninger bl.a. kan være problematiske herunder.

Amalgam er typisk en legering af uorganisk kviksølv, kobber, tin og sølv

Amalgam kan omdannes til organisk form via bakterier i mundhulen Ethylkviksølv omdannes til methylkviksølv (MeHg -CH3Hg+), der i kroppen er et biologisk toksin, som er mange værre end det oprindelige stof.

Symptomer der kan være relateret til kviksølvbelastning / allergi er omfattende:

 • Galvanisk element som sender afgasninger ud i kroppen – specielt ved indtagelse af syreholdige ting
 • ​Svækket immunforsvar med øget virus eller svampe infektionsmodtagelighed,
 • ​Allergi, overfølsomhed eller autoimmune lidelser
 • ​Metalsmag i munden, hudproblemer
 • ​Hovedpine/migræne
 • ​Følelsesløshed/prikken
 • ​Trækninger/ kramper i musklerne, rystelser (hænder, hoved, fød- der) sclerose-lignende symptomer
 • ​​Svimmelhed, neuralgi, synsforstyrrelser
 • ​Uregelmæssig hjerteaktion
 • ​Massiv tarmbelastning med oppustethed, forstoppelse/ diarré og appetitløshed.
 • ​Humørproblemer, fx depression, irritabilitet, uforklarlig vrede, uforklarlige selvmordstanker
 • ​Nyre- og leverskader
 • ​Ændret tarmflora
 • ​Svækker immunsystemet
 • ​Ophobning i kroppen specielt i CNS + kirtler

Hvis du har flere forskellige metaller i din mund, som det er tilfældet, hvis du både har sølvfyldninger og evt. en guldbro, kan det være problematisk. Kombinationen gør, at der inde i din mund kan dannes en minus og en plus pol som på et batteri. Strømmen kører så fra den ene ende til den anden ende og skaber uro i dit nervesystem. Du kan få målt strøm i mundhulen ved din tandlæge. Strømmen dannes ved at metalfyldingerne kommer i forbindelse med spyttets salte og ioner.​

Når forskellige metaller (sølv, guld, kobber) placeres i en vandig opløsning som spyt, opstår elektrisk strøm. Den ædleste fyldning (her guld) fungerer som katode (positiv pol) og den mindre ædle (tin, kviksølv, kobber) som anode (negativ pol). De sidstnævnte korroderes og ”ruster” og der frigives metal i personen. ​Jo kraftigere strøm, jo mere kviksølv og kobber frigøres og jo mere generer strømmen i sig selv. Sørg for, at du ikke er for mange forskellige typer metal i munden, da det skaber kraftigere strømninger.​

Fyldningerne kan enten være positivt eller negativt ladede. Erfaringsmæssigt er de negativt ladede mest problematiske – dem med højest negativ ladning er værst og skal fjernes først. Når vi nu er ved problemer i mundhulen, så er en anden udfordring - rodbehandlede tænder – der ubemærket kan danne en lomme af betændelse omkring den ødelagte rod. Betændelsen mærkes ikke, da roden jo er død, så du er ikke selv klar over, at der er et problem., førend betændelsen muligvis ”flytter sig” og skaber betændelse (inflammation/sygdom) andetsteds i kroppen.

Kontakt mig

henriette

Naturmedicinsk klinik - Lafontaines APS

CVR:​ 42101753

Har du lyst til at se mere af mit arbejde? ​
​Så følg med på Facebook og Instagram:

fb-svg-moerk​  ig-svg-moerk

Åbningstider

Se ledige tider under tidsbestilling.

Åbent i weekend og aftener efter aftale.

Kan du ikke finde en tid der passer dig, så kontakt mig på 40 19 26 75 - så kan jeg som regel trylle med kalenderen.

Efter aftale kan der tilbydes tider i weekend og aftener efter kl 17 - mod en mer betaling på 100 kr pr behandling.