Hvorfor bliver vi syge?​

Hvorfor bliver vi syge – Hvad fortæller sygdomme og symptomer os

Det er min overbevisning, at vi påvirkes af, hvad vi omgiver os med, hvordan vi forholder os til vores omverden samt hvordan vi reagerer på det, der sker omkring os og indeni os.

Vores krop reguleres af mange forskellige kemiske processer, som hele tiden afspejler, hvordan vi følelsesmæssigt har det. Vores følelser laver kontinuerligt et hormonelt respons inde i kroppen, som kroppen så regulerer sig i forhold til. Sådan har det været, siden vi levede på savannen og selvom vi ikke længere lever på den måde, så reagerer vores krop i stor udstrækning stadig præcis som dengang.

Vores hormonsystem laver et hormonspejl inde i kroppen, som modsvarer det, vi oplever ude i verden, via vores sanser og vores fortolkninger af det vi oplever.

Er vi en dag stressede, så opregulerer kroppen vores stress hormoner, for på den måde at give kroppen de bedste betingelser for at stå denne periode igennem. Det forholder sig sådan med alle vores følelser og tanker – kroppen tilpasser sig.

Tanker er altså ikke toldfrie, de laver et hormonelt respons i din krop og er på den måde med til at påvirke din sundhed. Dine tanker og måden du taler til dig selv, kan være din sundheds værste fjende. Hvis du er fanget i et tankespind, som fordømmer og nedgør dig selv og andre, vil kroppens alarmberedskab blive aktiveret og du skaber grobund for inflammation i kroppen. Inflammation er udgangspunktet for mange fysiske og psykiske sygdomme. Derfor er det vigtigt, at du får fokus på dine tanker og din måde at være i verden på.

Vores indre organer og funktioner er hver især koblet sammen med specifikke følelsesmæssige respons, så det er ikke tilfældigt, hvilke symptomer du får, når du oplever, at kroppen skranter. Der er med andre ord et mønster i hvilke følelsesmæssige problematikker, der typisk rammer funktioner i kroppen.

Jeg har en bred psykologisk fundering og er derudover undervist af og under stadig undervisning af Arvin Larsen fra Holistica Medica i Psyko- Neuro- endokrinologi, organernes psykologi, hormonernes psykologi, psyko-fysisk anatomi og adfærdsmotorisk anatomi og fysiologi. Arvins arbejde er veldokumenteret og der findes medicinske referencer og studier, som underbygger hans teorier.

Hvis du er interesseret i at lære mere om denne kobling mellem krop og psyke, kan jeg anbefale dig at læse hans bog: Livets hormoner

Bogen er baseret på Arvins arbejde i klinikken og har krydsreferencer til studier og forsøg, der underbygger teorierne.​

Kontakt mig

henriette

Naturmedicinsk klinik - Lafontaines APS

CVR:​ 42101753

Har du lyst til at se mere af mit arbejde? ​
​Så følg med på Facebook og Instagram:

fb-svg-moerk​  ig-svg-moerk

Åbningstider

Se ledige tider under tidsbestilling.

Åbent i weekend og aftener efter aftale.

Kan du ikke finde en tid der passer dig, så kontakt mig på 40 19 26 75 - så kan jeg som regel trylle med kalenderen.

Efter aftale kan der tilbydes tider i weekend og aftener efter kl 17 - mod en mer betaling på 100 kr pr behandling.