​Øreakupunktur

​​Øreakupunktur tager sit afsæt i en teori om, at hele kroppen er afbilledet i øret. Kroppen er placeret på øret sådan, at hovedet er placeret i øreflippen, rygsøjlen på ørets inderste kant og benene ligger øverst i øret.

Øreakupunktur virker ved, at en stimulation i ørets akupunkturpunkt igangsætter nogle neurologiske processer, som bevirker en øget blodgennemstrømning af det påvirkede område i kroppen. Stimulationen virker helbredende, fordi affaldsstoffer hjælpes til at komme ud og nye næringsstoffer kan komme til.

Påvirkningen af punkterne i øret kan ske enten med almindelige akupunkturnåle, permanåle, mild strøm eller magneter. En permanål er en meget lille nål, som kan sidde i øret i flere dage, hvorefter den selv falder ud, når punktet er færdigbehandlet.

Auriculo betyder øre på latin. De seneste tiltag af nyere dato inden for auriculoterapien er af franskmanden Paul Nogier (1908-1996). Han var uddannet ingeniør og læge.

I 1951 opdagede han sammenhængen mellem øre, hjerne og krop og det er herfra den auriculoterapi, vi arbejder med i dag, stammer.

I dag har hans søn, Raphel Nogier, overtaget forskningen indenfor auriculoterapien. Han arbejder videre med studier, underviser og skriver bøger om emnet. 

Behandlinger med øreakupunktur

Øreakupunktur er effektiv mod mange symptomer, men oftest benyttes behandlingsformen i forbindelse med smerter i muskler, knogler og led og mod diverse ubalancer i kroppen.

Øreakupunktur er også effektiv til tobaksafvænning og vægttab. Øreakupunktur er en hurtigvirkende behandlingsform.

I behandlingen med øreakupunktur arbejder jeg ud fra et kendskab til placeringerne af kroppens forskellige organer, nerver, kirtler osv. repræsenteret på øret. Hvert punkt repræsenterer de steder i kroppen, hvor der opleves ubalance.

Behandling med øreakupunktur kan ikke erstatte lægens diagnoser eller behandlingstilbud, men kan anvendes som supplement til øvrig behandling ved kroniske og akutte problemer.​ 

Kontakt mig

henriette

Naturmedicinsk klinik - Lafontaines APS

CVR:​ 42101753

Har du lyst til at se mere af mit arbejde? ​
​Så følg med på Facebook og Instagram:

fb-svg-moerk​  ig-svg-moerk

Åbningstider

Se ledige tider under tidsbestilling.

Åbent i weekend og aftener efter aftale.

Kan du ikke finde en tid der passer dig, så kontakt mig på 40 19 26 75 - så kan jeg som regel trylle med kalenderen.

Efter aftale kan der tilbydes tider i weekend og aftener efter kl 17 - mod en mer betaling på 100 kr pr behandling.