aromaterapi og essentielle olier

​Vi elsker alt ved essentielle olier og aromaterapi, særligt nydelsen ved den dybe, berusende og fuldkomne duftoplevelse og bevidstheden om deres rene naturlige oprindelse og de virkninger vi oplever vi kan frembringe. Effekten i sindet som afstresning, mod, fokus, ro, energi, sensualitet og lykke og - på huden som finere glød, fylde, liv og færre rynker.

Essentielle olier og aromaterapi kan noget helt særligt for både krop og sind. Det er stimulerende egenomsorg med en unik og holistisk effekt på vores velbefindende.

Essentielle olier er nøjagtig det samme som æteriske olier – de er 100% naturligt forekommende olier, udtrukket fra bestemte planter, blomster, frø, frugter, urter, blade, rødder, og bark. Der findes over 400 essentielle olier, der har en indvirkning på krop og sjæl og derfor bliver de brugt til terapi ved alle mulige forskellige fysiske og psykiske udfordringer. De æteriske olier er ekstremt effektive, utrolig koncentrerede og deres kemi er yderst kompleks, da hver olie består af hundredvis af unikke forbindelser.

Olierne gavner ved både indånding og ved indsmøring. Ved indånding omsættes duften til kemiske signaler, der påvirker hjernen. Ved indsmøring trænger de æteriske olier gennem huden og via blodbanen rundt i kroppen.

Essentielle olier er blevet brugt i flere tusind år til at styrke kroppen og sindet samt til skønhedsritualer og -produkter.

Essentielle olier er grundstenen i aromaterapi. Aromaterapi er ældgammel visdom og betragtedes som en videnskab af oldtidens læger. I Grækenland og Egypten blandt andre. I dag betragtes aromaterapi og brug af essentielle olier som alternativ behandling, på trods af, at flere videnskabelige undersøgelser faktisk bekræfter effekten af oliernes indvirken på b.la. hjernen via næsen. Senest har forskning påvist, at rosmarin, anvendt som duft, støtter og styrker hukommelsen. Ligesom lavendel er bredt anerkendt som beroligende og søvnfremkaldende.

I vores næsehule er der i nærheden af 40 millioner receptorer, der opfanger forskellige dufte og sender dem videre til lugtekolben, som er bindeled mellem hjernen og næsen. Æteriske olier stimulerer det limbiske system. Det limbiske system er den del af hjernen, hvor lugtesansen findes og denne stimulerer følelser og forskellige kropsfunktioner. 

​Erfaring viser, at æteriske olier ad den vej kan påvirke fysisk og psykisk trivsel og helbred positivt. De essentielle olier kan også anvendes terapeutisk ved massage af huden. Her blandes de med en bære-olie (vegetabilsk olie som mandel-, olivenolie, jojobaolie el- lign.) og masseres derefter ind i huden. På den måde optages olien direkte i blodbanen og kan desuden påvirke lokalt. Nogle æteriske olier menes ligeledes at have en anti-inflammatorisk virkning.

Essentielle olier er, lige så længe kvinder har yndet at være smukke (læs; altid!), blevet anvendt til at forbedre og forskønne hudens kvalitet og udseende som afgørende ingrediens i hudpleje. I nutidens million-skønheds-industri benyttes essentielle olier mere og mere, b.la. som naturlige duftmolekyler, fremfor syntetisk parfume. De fleste kender både aromaterapi og æteriske olier fra den fremstormende SPA bølge.

Det er vores erfaring, at vi med olierne både kan bearbejde følelser og opnå større balance. De gavner os mentalt og gør underværker for vores udseende. Få dråber olie i et fodbad, tilsat ansigtsmisten eller i enten duftlampen eller luftdiffuseren er effektivt og velduftende, opløftende og lindrende.

Vi tilbyder essentielle olier og synergi blandinger ved navn Fragrant Earth. De kan kun bestilles gennem Lafontaines Naturmedicinsk Klinik. Se udvalget her. De er rene, organiske og høj potente. Vi planlægger at tilbyde en eller flere workshops i

  • Kunsten at dufte bevidst
  • Æteriske oliers (hud)egenskaber
  • Pleje af forskellige problematikker med æteriske olier
  • Individuelle recepter
  • fremstilling af egne skønhedsolier og produkter

Det er vores håb at kunne inspirere og smitte med vores begejstring for den her helt unikke og fine kunst at skærpe sanserne, øge egenomsorg, nydelse og velvære. 

Kontakt mig

henriette

Naturmedicinsk klinik - Lafontaines APS

CVR:​ 42101753

Har du lyst til at se mere af mit arbejde? ​
​Så følg med på Facebook og Instagram:

fb-svg-moerk​  ig-svg-moerk

Åbningstider

Se ledige tider under tidsbestilling.

Åbent i weekend og aftener efter aftale.

Kan du ikke finde en tid der passer dig, så kontakt mig på 40 19 26 75 - så kan jeg som regel trylle med kalenderen.

Efter aftale kan der tilbydes tider i weekend og aftener efter kl 17 - mod en mer betaling på 100 kr pr behandling.